Gældende drikkevandsbekendtgørelse er der kun kvalitetskrav ved "forbrugers taphane".

De angivne grænseværdier for prøver udtaget på vandværk og ledningsnettet er vejledende, da prøven er udtaget med flush (efter gennemskylning)

Der er ingen grænseværdier på råvand. Evt. overskridelser på boringer - har i højere grad interesse for vandforsyningen selv.


Er parametre og analyseresultater vist med rødt betyder det, at der er overskridelse ift. grænseværdien.

Parameter Måling Grænseværdi Enhed Dato Forrige måling
Ammonium (NH4) < 0,020 <= 0,050 mg/l 14/07 2025 < 0,020
Calcium (Ca) 54,0 mg/l 14/07 2025 54,0
Farvetal-Pt 5,70 <= 15,0 mg Pt/l 14/07 2025 7,50
Hårdhed, total 14,0 grader dH 14/07 2025 14,0
Konduktivitet (ledningsevne) 75,7 <= 250 mS/m 14/07 2025 74,3
Magnesium (Mg) 25,0 mg/l 14/07 2025 26,0
Nitrat (NO3) 3,10 <= 50,0 mg/l 14/07 2025 3,60
Nitrit (NO2) 0,010 <= 0,100 mg/l 14/07 2025 0,005
NVOC - org.carbon (C) 2,20 <= 4,00 mg/l 14/07 2025 2,50
Oxygen/Iltindhold 9,90 >= 5,00 mg/l 14/07 2025 10,0
pH 7,10 >= 7,00 pH 14/07 2025 7,90
Temperatur 11,0 grader C 14/07 2025 10,0
Turbiditet 0,430 <= 1,00 FTU 14/07 2025 0,530
Jern (Fe) 0,060 <= 0,200 mg/l 14/07 2025 0,034
Mangan (Mn) 0,002 <= 0,050 mg/l 14/07 2025 0,002
Coliforme bakt.37Gr. < 1,00 < 1,00 MPN/100 ml 14/07 2025 < 1,00
E.coli < 1,00 < 1,00 MPN/100 ml 14/07 2025 < 1,00
Enterokokker < 1,00 < 1,00 CFU/100 ml 08/03 2023 < 1,00
Kimtal 22Gr. PCA 3,00 <= 200 antal/ml 14/07 2025 1,00
Kimtal 37Gr. PCA 1,00 antal/ml 14/07 2025 < 1,00
2,6-Dichlorbenzamid (BAM) < 0,010 <= 0,100 µg/l 13/09 2023
Dihydrogensulfid (svovlbrinte) < 0,020 < 0,050 mg/l 14/07 2025 < 0,020
Methan < 0,010 <= 0,010 mg/l 14/07 2025 < 0,010
6:2 Fluortelomersulfonat (6:2 FTS) < 0,000 <= 0,100 µg/l 28/03 2023
PFAS (Sum af PFOA, PFOS, PFNA, PFHxS) < 0,001 <= 0,002 μg/l 28/03 2023 < 0,100

mitdrikkevand.dk

Mitdrikkevand.dk er et tilbud til alle typer vandværker og forsyninger samt industri/landbrug/dambrug, som ønsker sig et aktuelt og hurtigt overblik over anlæggets og grundvand/drikkevandets tilstand og udvikling. 

Læs mere på menuen kontakt og information.