Mariendal Vandværk.

Region Region Sjælland
Kommune Lejre
Adresse Mariendalsvej 12

Indvindingsboringer


Vandværker


Ledningsnet


Forbrugers Taphane


Kontrolboringer

Gældende drikkevandsbekendtgørelse er der kun kvalitetskrav ved "forbrugers taphane".

De angivne grænseværdier for prøver udtaget på vandværk og ledningsnettet er vejledende, da prøven er udtaget med flush (efter gennemskylning)

Der er ingen grænseværdier på råvand. Evt. overskridelser på boringer - har i højere grad interesse for vandforsyningen selv.


Er parametre og analyseresultater vist med rødt betyder det, at der er overskridelse ift. grænseværdien.

Parameter Måling Grænseværdi Enhed Dato Forrige måling
Aggressiv kuldioxid (CO2) < 5,00 mg/l 15/10 2025
Ammonium (NH4) < 0,004 <= 0,050 mg/l 15/10 2025 < 0,005
Calcium (Ca) 91,0 mg/l 15/10 2025 97,0
Hårdhed, total 17,0 grader dH 15/10 2025 17,0
Konduktivitet (ledningsevne) 66,4 <= 250 mS/m 15/10 2025 58,0
Magnesium (Mg) 17,0 mg/l 15/10 2025 17,0
Nitrat (NO3) 1,60 <= 50,0 mg/l 15/10 2025 2,30
Nitrit (NO2) 0,001 <= 0,100 mg/l 15/10 2025 0,005
NVOC - org.carbon (C) 1,30 <= 4,00 mg/l 15/10 2025 1,10
Oxygen/Iltindhold 6,90 >= 5,00 mg/l 15/10 2025 7,00
pH 7,30 >= 7,00 pH 15/10 2025 7,30
Temperatur 10,5 grader C 15/10 2025 10,2
Jern (Fe) < 0,010 <= 0,200 mg/l 15/10 2025 < 0,010
Mangan (Mn) < 0,002 <= 0,050 mg/l 15/10 2025 < 0,002
Coliforme bakt.37Gr. < 1,00 < 1,00 MPN/100 ml 15/10 2025 < 1,00
E.coli < 1,00 < 1,00 MPN/100 ml 15/10 2025 < 1,00
Enterokokker < 1,00 < 1,00 CFU/100 ml 15/10 2025 < 1,00
Kimtal 22Gr. 18,0 < 200 antal/ml 15/06 2023 < 1,00
Kimtal 22Gr. PCA < 1,00 <= 200 antal/ml 15/10 2025 20,0
Kimtal 37Gr. PCA < 1,00 antal/ml 11/09 2018
Aluminium (Al) 0,540 <= 200 µg/l 15/10 2025
Arsen (As) 0,210 <= 5,00 µg/l 15/10 2025 0,200
Nikkel (Ni) 0,730 <= 20,0 µg/l 15/10 2025 7,30

mitdrikkevand.dk

Mitdrikkevand.dk er et tilbud til alle typer vandværker og forsyninger samt industri/landbrug/dambrug, som ønsker sig et aktuelt og hurtigt overblik over anlæggets og grundvand/drikkevandets tilstand og udvikling. 

Læs mere på menuen kontakt og information.